Barion Pixel

Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő törölje a rá vonatkozó személyes adatokat. Ezen kívül az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó személyes adatokat géppel olvasható formátumban (pl.: JSON, CSV, XML) megkapja.

A regisztrált felhasználó a fiókjába történő bejelentkezéskor a személyes adatainak törlésére és letöltésére szolgáló gombbal minden adatát törölni tudja a webáruházból.

Menü
Ár:
6.790 Ft (5.346 Ft + ÁFA)
Menny.:db

LED növénynevelő lámpa E27 5W, Full Spektrum

Ár:
6.790 Ft (5.346 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Cikkszám: XE-XE 3344
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

A japán (kínai) LED használók – akik viszonylag könnyen hozzájutnak a mélyvörös LED-ekhez– szinte egybehangzóan állítják csodás hatását. A piros színű LED-eket a gyártók a 625-630 nm hullámhosszon adják ki, amelytől való eltérés minimális (10 nm körüli), a környezeti hőmérséklet függvénye, ami egy konstans hőmérsékletű térben nem számottevő. Jelenleg igen kevés gyártó tud nagyteljesítményű 660 nm hullámhosszú LED-et gyártani, ami a fotoszintézisben dominánsan hasznosul. A kék szín kicsit talán nagyobb szórással jelentkezik a piacon, több gyártó ad ki 465 nm körüli hullámhosszú LED-eket. Néhány gyártó a 440 nm királykékkel és a 480 nm körüli ciánkékkel is piacra lépett. Azok a termelők, akik nem sajnálták az időt, és a pénzt, növényeiket rövid hullámhossz-tartományú piros és kék LED-ekkel világították meg,– kiegészítve meleg és hideg fehér fénnyel–, ami régebben jó megoldásnak tünt a piac hiányosságai miatt. Fontos azonban kihangsúlyozni, hogy a fehér fény csak kiegészítés. Tisztán fehér fényű LED-ekből álló lámpának nagyobb teljesítményűnek kellene lennie, mint bármelyik HID. A fehér LED-ek által kibocsátott hullámhossz azonban nem egyezik meg a PAR görbével, ezért a fehér LED-ek használata a növények növekedésének szempontjából közömbös. LED-es növényvilágításnál a fényáram másodlagos. Elsődleges a megfelelően kevert színek beállítása és az életfolyamatokhoz való szabályozása. A kék fény a vegetációhoz szükséges és a szár hosszát befolyásolja, míg a piros fény a virágzásnál jut főszerephez. Mivel mindkettőt hasznosítja a növény a fotoszintézisben, mint a legfontosabb életfolyamatban, érdemes mindkét színt a teljes kifejlődésig alkalmazni, csak teljesen eltérő arányokban. Ezen túlmenően még nagyon sok kísérlet folyik a LED-ek előnyeinek vizsgálatára, ilyen a teljes nappali szakasz lekövetése, a hajnali égbolt és az alkonyat színeinek modellezése is.

Foglalat E27
Feszültség AC 85-265V
Fogyasztás 5W
LED típus 2835 smd
Hullámhossz piros 660 nm, kék 554 nm
Fényerőszabályzás Nem
Világítási szög 120°
Védettség IP20
Méret d=50 mm, h=65 mm
Garancia 12 hónap

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!